NOVOSTI PRI ZNAMKI AUDI
12.01.2021

Audi električna vozila

Audijeva električna prihodnost navdušuje vsakogar!
Audi e-tron GT

Audi in njegova električna prihodnost navudšujeta že mnoge stranke, pa seveda tudi bodoče kupce, saj so njihovi modeli resnično dovršeni in sledijo klasičnim linijam navadnih modelov. V Sloveniji se že vozijo lastniki prvega popolnoma električnega vozila Audi e-tron 50, ki je navdušil mnoge, dostopen pa je tudi širši množici, saj so poskrebli za različne akcije in dodatno opremo. Audi e-tron je kot nalašč vozilo za daljša potovanja, saj ima doseg do 336 kilometrov (po WLTP), čas polnjenja po 11 kW (0-100 odstotkov) je približno 6 ur in po 120 kW (5-80 odstotkov) približno 30 minut. To pomeni, da tudi na potovanju lahko z razširjenostjo hitrih javnih polnilnic lastnik e-trona hitro napolni vozilo in nadaljuje svojo pot. 

Na trg pa prihaja Audi Q4 Sportback e-tron, ki je namenjen tistim, ki uživajo v pospeških, saj od 0-100 kilometrov na uro pospeši v 6,3 sekundah, moč motorja pa je v primerjavi z e-tronom 50 močnejša. Zadnji elektromotor namreč razvije moč 150 kilovatov in doseže navor 310 nevtonmetrov, sprednji elektromotor pa zagotavlja 75 kilovatov moči in 150 nevtonmetrov navora. Bodoče kupce bo verjetno pritegnila tudi njegova elegantna linija in lepe barve, navdušila pa jih bo zagotovo razdalja, s katero bodo lahko pripeljali še dlje kot z Audi e-tron 50 in sicer kar do 460 km (po WLTP). 

Športne navdušence pa bo zagotovo navdušil Audi e-tron GT, ki prav tako prihaja v 2021. To vozilo je opisano kot konceptno vozilo in ne bo na voljo kot serijski model, pa vendarle. Kot štirivratni coupé z dolgo medosno razdaljo dosega razmerja klasičnega gran turisma z naprednim dizajnom znamke Audi. Za vozne zmogljivosti športnega avtomobila poskrbi pogon prihodnosti s tehnologijo Audi e-tron in Audijevim značilnim štirikolesnim pogonom quattro. Bodoče kupce bo zagotovo očaral svetlobni segment, ki se razteza po celotni širini zadnjega dela in se na zunanjih robovih zaključi s klinasto oblikovanimi segmenti. 

Audijeva prihodnost leži v elektriki, njihov cilj pa je trgu v naslednjih petih letih predstaviti vsaj 30 elektrificiranih vozil.