NASVETI
14.01.2021

Ekosklad subvencija za električna vozila

VSE O EKO SKLAD SUBVENCIJI - znesek, ponudba in električna vozila.
Eko sklad subvencija

EKO SKLAD SUBVENCIJA ZA ELEKTRIČNA VOZILA je namenjena vsem kupcem električnih vozil, ne glede na znamko. Električna vozila imajo vedno večje število kupcev, pa najsi bo to zaradi trenda, ekološke naravnanosti ali preproste radovednosti. Vsekakor pa je nakup električnega vozila odlična odločitev, saj so okolju in na daljši rok tudi vaši denarnici mnogo bolj prijaznejši. 

Subvencija Eko sklada je namenjena torej vsem kupcem, ki se odločajo za nakup električnega vozila, pa tudi hibridnega vozila, pri čemer je subvencija nekoliko manjša. Za 100% električna vozila subvencija za fizične osebe znaša 4.500 €. Da lahko pridobite subvencijo, morate oddati vlogo na Eko sklad (vlogo lahko oddate tudi preko spleta), Eko sklad pa vam bo subvencijo odobril v približno treh mesecih, nakazilo pa nato nazaj dobite še po približno 60 dneh od izdane odločbe. Za samo vlogo potrebujete še kopijo računa in dokazilo o plačilu novega električnega vozila, kopijo prometnega dovoljenja in pa kopijo potrdila o skladnosti vozila. 

Električna vozila so verjetno naša prihodnost, saj je to zaenkrat najbolj trajnostna oblika prevoznih sredstev, zato je nakup le-teh zelo priporočljiv. Sam nakup morda na prvi pogled zgleda dražji, saj imajo vsa električna vozila dodano vrednost. Vendar ob nakupu imejte v glavi, da ste upravičeni so Eko sklad subvencije, prav tako pa boste mnogo privarčevali pri gorivu, saj je elektrika neizmerno cenejši vir energije kot sta na primer bencin ali diesel. 

V kolikor pa vas skrbi, da ne boste imeli kje polnili svojega novega vozila, pa je dobra novica ta, da je vedno več javnih polnilnic za električna vozila (hitrih polnilnic), prav tako pa je mogoče električna vozilapolniti doma. Domača gospodinjska vtičnica je lahko morda malce počasna, ali pa morda živite v bloku in pred blokom nimate kje polniiti svojega vozila. Električne polnilnice so v tem primeru odlična rešitev, saj jih lahko namestite na domače dvorišče, garažo, ali pa celo pred blok (v kolikor se vaši sosatnovalci strinjajo za skupno uporabo polnilnice).