chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ptujska cesta Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ptujska cesta najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Kako izbrati prave letne gume Continental?
24.06.2021
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Kako izbrati prave letne gume Continental?

Preverite kako izbrati primerne letne gume in kakšne so njihove prednosti, zakaj je potrebno menjati zimske gume z letnimi ter katere gume ponuja znamka Continental.

Letne gume Continental

Letne gume Continental: vedno preden kupujete nove letne gume je potrebno dobro premisliti katere gume izbrati, da se bo nakup obrestoval. Sploh dandanes ko živimo v svetu v katerem brez avtomobila ne gre. Da pa si zagotovimo učinkovito, zanesljivo in varno vožnjo, je pomembno, da izberemo optimalne gume, saj so le-te nenazadnje edini stik našega vozila s podlago, kar velikokrat pozabimo. Zato vam danes predstavljamo letne pnevmatike Continental, znamke, ki je na trgu prisotna že dlje časa kot avtomobil in je ena izmed največjih gumarskih velikanov.

KONTAKT: Za več informacij nas pokličite na 01 582 53 44!

Nasveti za pravilno izbiro gum Continental

  • dimenzije, hitrostni razred, nosilni razred
  • vrsta pnevmatike
  • nalepka na gumah: gorivo, oprijem, hrup
  • stil vožnje

Najprej je seveda bistveno, da izberete pravilno dimenzijo letnih pnevmatik Continental. Upoštevajte navodila proizvajalca in izberite pravilno dimenzijo, hitrostni in nosilni razred. Nato izberite vrsto pnevmatike – zimske, letne ali celoletne. Nato preverite nalepko na gumah kjer piše kakšen je izkoristek goriva, oprijem na mokri cesti ter kakšen je zunanji kotalni hrup. Izberite pnevmatike, ki so primerne za vaš stil vožnje ter glede na vaše vozne navade. Če se večino časa vozite po mestu oziroma naselju, bodite pozorni na dobre zaviralne lastnosti ter čim manjšo obrabo. Če pa se dnevno vozite po avtocestah, vam priporočamo pnevmatike z nizko porabo goriva ter kratko zavorno potjo na mokri in suhi podlagi. Za vožnjo po hribovitih predelih so optimalne pnevmatike z odličnim oprijemom.

Ena izmed najpopularnejših in najbolj učinkovitih gum Continental so nedvomne letne pnevmatike Continental PremiumContact 6. To so potrdili tudi strokovnjaki na testih pnevmatik. Namreč letne gume PremiumContact 6 so odlične pnevmatike tako na suhem kot tudi na mokrem vozišču, obenem pa vozniku omogočajo ostro vodljivost in močno stabilnost v vseh vremenskih pogojih. Omogočajo maksimalno zaviranje in obenem več prevoženih kilometrov zahvaljujoč se gumeni zmesi s siliko. Učinkovita zasnova profila pa daje občutek športne vožnje z vsakim avtomobilom.

Letne gume Continental cena – PREVERITE UGODNO PONUDBO

Image

Ali je potrebno menjati zimske gume z letnimi?

Odgovor je seveda da, saj zimske gume niso optimizirane za vožnjo pri višjih temperaturah, kar zmanjša njihovo učinkovitost in poveča porabo goriva. Struktura tekalne plasti na zimskih gumah je narejena za nižje temperature, kar pomeni, da pri višji temperaturi postane mehkejša, kar močno poveča obrabo gume. Nasprotno je letna pnevmatika trša in se tako optimalno prilagaja višjim temperaturam, kar pomeni, da je oprijem vozišča optimiziran, istočasno pa je optimalna prilagodljivost odgovorna za optimalno porabo goriva pri vožnji. Bistveno je izpostaviti, da so namreč preveč obrabljene gume oziroma neprimerno izbrane gume velikokrat vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se v kočljivih situacijah ne obnašajo kot bi se morale.

Prednosti letnih gum Continental

Letne gume Continental so optimizirane za vožnjo v močnem dežju, saj si zaznamuje globok profil in izraziti žlebovi, ki sta bistvena za učinkovito odvajanje vode in ohranjanje oprijema.

Celoletne gume Continental

Ker se zavedamo, da je avto velik strošek za vsakega posameznika, pogosto iščemo načine, kako pri nakupu novih pnevmatik privarčevati. Mnogi se zato odločijo za nakup celoletnih gum Continental. A, poglejmo če lahko z nakupom celoletnih gum dejansko privarčujemo in kdaj se njihov nakup dejansko splača. Celoletne gume niso tako kvalitetne kot letne ali zimske pnevmatike, zato se za nakup odločite zgolj v primeru, da se z avtom vozite bolj poredko in od njih ne pričakujete najvišje kvalitete. Sploh pa se uporabo letnih pnevmatik priporoča zgolj za obmorske kraje oziroma kraje, kjer temperatura ne pade pod -3 stopinje °C.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.