chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ptujska cesta Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ptujska cesta najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Kakšne so možnosti polnjenja električnih vozil?
14.06.2021
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Kakšne so možnosti polnjenja električnih vozil?

Električni avtomobili so začeli vstopati v vsakodnevno uporabo in ker postajajo vedno ugodnejši ter bolj praktični, se vedno več ljudi posledično odloča tudi za montažo hišne polnilne postaje. Preverite vaše možnosti glede polnjenja električnih vozil!

DOMAČA POLNILNICA ZA AVTO

Hišne polnilne postaje: če ste lastnik električnega avtomobila ali pa to nameravate postati, ste gotovo že razmišljali o možnostih polnjenja vašega novega električnega avtomobila. Možnosti za polnjenje je seveda veliko, glavna razlika pa je to, ali električni avto polnete na domači ali na javni električni polnilnici. Naslednja razlika je nedvomno hitrost polnjenja, ki je lahko prek klasične vtičnice za manjše avtomobile, kjer se gre za večurno polnjenje ali pa to opravite na hitri polnilnici, ki omogoča mnogo hitrejše polnjenje.

Domače električne polnilnice

  • Praktična, enostavna, varna in hitra uporaba
  • Možnost montaže znotraj (garaža) ali zunaj (dvorišče, nadstrešek)
  • Prostostoječa ali zidna montaža

Večina uporabnikov električnih avtomobilov svoja vozila polni doma čez noč. Nekoliko manj pogosta so polnjenja na delovnem mestu, v primeru da podjetje svojim zaposlenim omogoča to možnost. V obeh primerih gre večinoma za polnjenje z izmeničnim tokom z močjo vse do 22 kilovatov. Na tem področju velja za eno najnaprednejših gotovo MOON Community polnilnica. Za znamke vozil Volkswagen, Škoda ali SEAT pa se lahko odločite za klasični model oziroma Charger, model Connect, ki omogoča dodatne možnosti povezljivosti ali pa model Pro, ki poleg možnosti povezljivosti omogoča še merjenje porabe energije – vse tri omogočajo polnjenje do 11kW.

Preverite ugodno ponudbo:

Image

Montaža domače električne polnilnice

Ker pa je montaža polnilne postaje izjemno zahtevna, vam priporočamo, da se za montažo obrnete na strokovnjake oziroma certificirane monterje, ki vam bodo električno polnilnico brezhibno namestili v vaš dom. Poskrbeli bodo za pripravo, namestitev, priključitev v omrežje, da boste lahko takoj začeli uporabljati vašo novo pridobitev. Pred namestitvijo pa se priporoča še preverjanje lokacije, kjer vam strokovnjaki tehnično svetujejo o komponentah sistema, pregledajo stanje električne napeljave in naredijo načrt inštalacijskih poti od priključka do mesta namestitve za kakovostno in zanesljivo montažo.

Javne električne polnilnice

Druga možnost pa so javne električne polnilnice. Infrastruktura javnih električnih polnilnic je precej dobro razvita v Sloveniji. V Sloveniji najdemo tako več kot 800 električnih polnilnic, ki omogočajo učinkovito polnjenje električnih vozil. Poleg tega so v Sloveniji povprečne prevožene razdalje razmeroma kratke, zato jih sodobni električni avtomobil zmore brez polnjenja. Mreža MOON Charge je tako zasnovana za električna vozila, v Sloveniji se nahaja že na več kot 100 lokacijah. Aplikacija MOON Charge vam na ta način omogoča enostavno iskanje prostih polnilnic po Sloveniji istočasno pa lahko spremljate nadzor in porabo med polnjenjem. Javne električne polnilnice MOON so tako na voljo hitre DC- in običajne AC-polnilnice. Plačevanje poteka preko mesečnih obračunov, nad katerimi imate prav tako pregled v mobilni aplikaciji.

Preverite še več o servisu električnih vozil!

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 

Porsche Ptujska cesta

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.