chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ptujska cesta Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ptujska cesta najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Katera električna vozila prihajajo na trg v letu 2021?
08.01.2021
NOVOSTI IZ SVETA TEHNIKE

Katera električna vozila prihajajo na trg v letu 2021?

Električna vozila so naša prihodnost, to čivkajo že vrabci na vseh vejah in strehah.

Eko sklad subvencija

Električna vozila so naša prihodnost, to čivkajo že vrabci na vseh vejah in strehah. Vsako leto na trg pride vedno več elektrificiranih vozil, ki ne le, da vam omogočajo resnično ugodno polnjenje, tudi vedno daljše dosege imajo, hkrati pa pomagajo okolju proti onesnaženosti. V kolikor boste kupovali nov avto, je morda resnično vredno premisliti o nakupu električnega vozila, saj ne smete pozabiti, da vam bo ob nakupu pomagala tudi država s subvencijo. V letu 2021 bo Eko Sklad subvencija za električna vozila znašala 4.500€. 

V letu 2021 bo na ceste zapeljalo več modelov električnih vozil, morda pa je vredno izpostaviti dva SUV-ja, ki prihajata iz znamk Volkswagen in Škoda. Oba sta po dizajnu izjemna, prav tako pa predstavljata prva SUV modela, ki sta od ostalih modelov popolnoma ločena in sta iz svoje linije. Volkswagnov prihaja iz linije ID., medtem ko Škodin prihaja iz linije iV. Volkswagen ID.4 nadaljuje linijo ID., ki jo je v letu 2020 že začel Volkswagen ID.3. Pri Volkswagnu obljubljajo doseg do 520 km, kar pomeni, da se lahko z njim brez težav zapeljete tudi na morje ali pa na daljši izlet. Odlikuje ga dinamična zunanjost s popolnoma novimi lučmi in žarometi IQ.LIGHT. Tudi notranjost je popolnoma prenovljena v primerjavi z ostalimi VW modeli in vam bo zagotavljala prostornost, modernost, popolno električno okolje in nadgradnjo v tehnologiji. 

Na drugi strani pa imamo nov model Škoda Enyaq iV. Škoda Enyaq prav tako spada v razred mestnih terencev. Gre za prvi popolnoma električni terenec te znamke, prav tako pa prvi s popolnoma prenovljenim in novim dizajnom (ni le elektrificirana ali hibridna različica Škoda Octavie ali Superba). Njegova zunanjost združuje tipične linije znamke Škoda, vendar prav tako kaže nove in moderne linije. Kot ID.3 je tudi Enyaq tehnološko naprednejša z uporabo različnih novih varnostnih tehnologij. Začetni domet osnovnega modela Škoda Enyaq je 340 km, medtem ko se največji domet raztegne do 460 km. Oba dometa omogočata udobno vožnjo na izlet ali daljše potovanje. Da, tudi daljše potovanje, saj je električnih polnilnic povsod že resnično veliko na javnih mestih, vse te polnilnice pa so hitrega tipa, kar pomeni, da boste s svojim vozilom hitro nadaljevali svojo pot!

 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.