chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ptujska cesta Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ptujska cesta najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Koliko stare pnevmatike še lahko kupite?
30.09.2020
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Koliko stare pnevmatike še lahko kupite?

Pnevmatike se ob primernem skladiščenju lahko prodaja več let.

Zimske gume - skladiščenje

Kadar kupujemo nove pnevmatike se sprašujemo "Ali so te pnevmatike res nove?". Prodajalec oziroma mehanik jih prinese iz skladišča in nihče ne ve, koliko časa so bile že skladiščene in s tem se lahko v nas zakoplje kanček dvoma o kvaliteti naših novih pnevmatik. Vsi vemo, da starejše kot gume so, slabše kvalitete naj bi bile, saj se v njih stalno odvijajo različni kemijski in fizikalni procesi. 

Zimske gume se, v nasprotju s splošnim prepričanje, lahko prodaja do 10. leta starosti. To je sicer mogoče le v kolikor so pravilo shranjene in skladiščene, vendar njihov garancijski rok prične teči z nakupom, ki pa se lahko zgodi znotraj teh desetih let. Torej je izjemno pomembno, da zimske gume skladiščijo poklicni strokovnjaki in da so shranjene v primernem okolju. Ob tem je priporočljivo, da nakup opravite pri priznanemu in dobremu prodajalcu. 

Kako pa vem, da gume niso starejše od desetih let?
Vedno na gumah vedno preglejte oznako DOT. Zadnje štiri številke označujejo točen dan proizvodnje pnevmatike in s tem njeno starost. Primer - zadnje štiri številke v oznaki DOT so 3115. Pnevmatika je bila v tem primeru izdelana v 31. tednu leta 2015. Tako boste točno vedeli, kakšna je resnična starost vaše nove pnevmatike. 

Kakšni pa naj bi bili pogoji skladiščenja, da pnevmatika ostane v primernem stanju?
Da pnevmatika ohrani vse svoje lastnosti skozi celotno življenjsko dobo, mora biti skladiščena v določenih pogojih. Takšni pogoji so predvsem hladni in suhi prostori, kamor ne pride sončna svetloba in niso v stiku s kemikalijami in vplivi ozona. 

Ob nakupu novih zimskih gum pa je vredno premisli tudi o nakupu novih platišč. ALU platišča odlično vplivajo na samo stabilnost vozila - z uporabo platišč lahko varneje in boljše speljujemo vozilo v težjih razmerah in v ovinkih, kar pomeni, da je to ključnega pomena v zimskih razmerah. 

V kolikor pa se vam ne ljubi ukvarjati z nakupom ALU platišč in zimskih pnevmatik posebej, so tu za vas že vnaprej pripravljeni in sestavljeni zimski kompleti pnevmatik in platišč. V tem primeru veljajo enaki pogoji za pregled datuma proizvodnje pnevmatike in nakupa pri preverjenemu prodajalcu. 

 

ZIMSKE GUME AKCIJA - Preverite široko in najcenejšo ponudbo zimskih pnevmatik v Sloveniji. Na voljo imate gume več priznanih znamk, kot npr. Continental, Goodyear, Semperit, Barum in Sava. Prav tako so v naši ponudbi le najkakovostnejše gume teh proizvajalcev, ki so prestale zahtevne teste. 

KONTAKT: ZA NAKUP PNEVMATIK ALI KOMPLETOV KOLES POKLIČITE: 051 288 567 (ga. Maja)

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.