SERVISNE NOVICE
06.04.2021

MENJAVA OLJA IN OLJNEGA FILTRA

Za optimalno delovanje vašega jeklenega konjička sta menjava olja in oljnega filtra bistvenega pomena.
Menjava olja

MENJAVA OLJA: Motorno olje je življenjska tekočina vašega motorja, zato je nujno, da je olja dovolj, da izberete pravilno vrsto za vaš avtomobil ter da je dovolj sveže oziroma ne prestaro. Menjava olja je tako ena najbolj pomembnih vzdrževalnih del na vašem avtomobilu. Enako velja za filtre, v tem primeru za oljni filter, ki kot olje omogoča zanesljivo delovanje motorja. 

Zakaj menjava olja?

Izbira motornega olja je izrednega pomena, saj lahko ob napačni izbiri povzročimo hude poškodbe na motorju. S svojo strukturo motorno olje omogoča mazanje gibljivih kovinskih delov, da le-ti ne bi prišli v neposreden stik, saj bi to nazadnje pomenilo obrabo motorja. Za optimalno ohranjanje vozila, sta tako redna menjava olja in oljnega filtra nujno potrebna.

  • Preprečevanje trenja
  • Optimalna kompresija
  • Hlajenje motorja
  • Odstranjevanje nečistoč
  • Varna vožnja

KONTAKT: Za več informacij glede servisa nas pokličite na telefonsko številko: +386 2 45 02 660 ali pa nam pišite na e-mail: info.ptujskacesta@porsche.si.

Nivo motornega olja

Zelo pomembno je, da se na vsakih 2000 kilometrov preveri nivo olja, saj je nujno, da je olja dovolj. V nasprotnem primeru povečano trenje v motorju vodi do večje obrabe, večje porabe goriva ter več emisij izpušnih plinov. Če se vam prižge lučka za olje, je nivo dosegel kritično raven. Manjkajoče olje lahko v tem primeru vedno dolijemo sami. To je pomembno, saj ima v tem primeru motor vedno na voljo optimalno količino olja. Poleg tega pa je seveda potrebno, da se po določenem času olje zamenja. A ponovno polnjenje nikakor ne nadomesti menjave olja, saj obstoječa umazanija ostane.

Pooblaščen avtoservis - PREDNOSTI:

  • profesionalen pristop
  • kvalitetna tehnična podpora
  • garancija za nadomestne dele in delo
  • ugodnosti za zveste stranke

Menjava olja na koliko kilometrov?

Menjava olja je potrebna nekje na vsakih 15.000 kilometrov oziroma vsako leto, odvisno od tega, kar nastopi prej. Pri long life servisnih intervalih pa po prikazovalniku oz. na dve leti. Na to, kdaj je potrebno opraviti menjavo olja, pa vas opozori tudi vozilo samo, saj se prižge opozorilna lučka za menjavo olja. Pri long life servisnih intervalih pa po prikazovalniku oz. na dve leti. 

Oljni filter

Poleg kakovostnega motornega olja, je potrebno menjati tudi oljni filter, ki ohranja motorno olje čisto, kar pa zagotavlja pravilno delovanje motorja in skrbi za njegovo dolgo življenjsko dobo. Ob vsaki menjavi olja menjamo tako tudi oljni filter, saj se v starem filtru naberejo saje, neizgoreli ostanki, kovinski delci in prah. V primeru da filtra ne zamenjamo, lahko pride do poškodb motorja. Tako ne velja, da lahko oljni filter menjamo vsako drugo menjavo olja – tako olje kot oljni filter menjamo istočasno.

 

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 
 
Porsche Koper

Porsche Ljubljana

Porsche Maribor

Porsche Ptujska cesta

Porsche Verovškova