NOVOSTI IZ SVETA TEHNIKE
11.12.2020

Mreža električnih javnih polnilnic povsod po Sloveniji

MOON Charge javne električne polnilnice povsod po Sloveniji
MOON Charge javne električne polnilnice

Za brezskrbno polnjenje električnih vozil na poti se je potrebno posluževati javnih električnih polnilnic. MOON Charge je mreža javnih električnih polnilnic, ki jih je že več kot sto lokacij po celi Sloveniji in svojim strankam zagotavlja enostavno polnjenje in seveda neomejeno pot po opravkih in izletih. MOON Charge se neprestano razvija in kmalu bo na voljo že več kot 500 polnilnic postaj. 

MOON Charge - prednosti:

  • zemljevid prostih polnilnic
  • nadzor nad polnjenjem in porabo
  • enostavno mesečno plačevanje preko PGC kartice (Porsche Group Card) 
  • preprosta in pregledna aplikacija

Električne polnilnice znamke MOON so na voljo tudi kot domače polnilne postaje, ki jih lahko stranke namontirajo kar doma. To pomeni, da si lahko po ugodni ceni zagotovijo hitro polnjenje z natančnim pregledom v domači garaži, na dvorišču ali pa tudi pred stanovanjskim blokom. Svojim strankam omogočajo hitro polnjenje, ki je v primerjavi z domačo gospodinjsko vtičnico vsaj za več ur skrajša čas polnjenja in omogoča hiter pregled nad stanjem. 

Hišne polnilne postaje pa so lahko tud del same znamke, ki prodaja električna vozila. Volkswagen je na trg skupaj s svojimi električnimi vozili ID. poslal tudi električne polnilnice Volkswagen ID. Charger, ki deluje na isti način kot MOON Charge polnilnice. Enako velja za znamki Škoda in SEAT, ki sta razvila polnilnici Škoda iV Charger (za npr. prihajajoči Škoda Enyaq) ter SEAT Charger (npr. za prihajajoči el-Born). 

Električna prihodnost je tu in škoda bi bilo, da ne bi izkoristili vseh ugodnosti, ki nam jih prinaša razprostrana mreža javnih polnilnic, prav tako pa tudi montaža domačih polnilnic za lajšanje in ugodnje polnjenja od doma. Samo polnjenje pa je seveda mnogo cenejše od tistega z naftnimi derivati.