SERVISNE NOVICE
07.08.2021

Popravilo toče - kako poteka?

Popravilo poškodb od toče je učinkovit postopek, ki poskrbi, da bo vaše vozilo spet brezhibno kot je bilo pred poškodbami, ki so nastale kot posledica toče.
Popravilo toče

Toča nas v poletnih mesecih rada preseneti, kar mnogim povzroči preglavice, saj zelo rada poškoduje vozila. Priporočljivo je, da avto pred točo ustrezno zaščitimo. Če pa nenazadnje vseeno pride do poškodbe vozila, obstaja preprosta in zanesljiva rešitev, ki vas bo rešila vseh preglavic - vrhunsko popravilo toče

Poškodovano vozilo zgolj pripeljite neposredno v poslovalnice Porsche Inter Auto, kjer bomo najprej ocenili škodo, saj smo tudi cenilno mesto, nato bomo uredili še vse formalnosti in popravili poškodovano vozilo, da boste kar najhitreje spet na cesti.

Zaščita avtomobila pred točo

Preverite vse nasvete kako se zaščititi pred poškodbami toče. Najboljša zaščita je seveda to, da avto med neurjem postavite v garažo. Če garažnega prostora nimate, je ustrezna alternativa zaščitna prevleka za avto oziroma zaščitno pokrivalo za avto pred točo. Najbolj dolgoročna rešitev pa je brez dvoma investicija v nadstrešek, če je to mogoče.

Zaščitna prevleka je sicer izjemno vzdržljiva, fleksibilna ter odporna na tekočine, preprosta za transport, istočasno pa je enostavna za vzdrževanje, saj je narejena iz kakovostnih materialov, kljub temu pa lahko v primeru večjih zrn in hude nevihte pride do poškodb vozila. Smiselno pa je tudi investirati v zavarovanje proti naravnim nesrečam, saj je sicer lahko popravilo vozila po toči izjemno drag postopek. 

Image

Kaj storiti če vas toča ujame med vožnjo?

V primeru da ste na cesti ko vas ujame toča, se nikakor ne ustavite sredi ceste oziroma pod nadvozi, v predorih ali celo v tunelu, saj je to izredno nevarno in prepovedano. Namesto tega je bolje, da čim prej zapeljete na najbližje počivališče, bencinsko črpalko ali kak drug objekt, ki vam lahko nudi varno zavetje pred točo.

Popravilo udrtin od toče: hladno popravilo toče

Če vselej pride do poškodbe avta zaradi toča, je rešitev povsem preprosta in hitra! V poslovalnicah Porsche Inter Auto izvajajo vrhunsko hladno popravilo toče brez lakiranja, gre se torej za postopek, kjer ni potrebe po kleparskih oziroma ličarskih popravilih. To pomeni, da se s posebnimi orodji vrne v prvotno stanje vse luknjice in udrtine, ki jih povzroči toča, brez da bi pri tem kakorkoli poškodovali lak vozila. Hladno popravilo udrtin tako ne poškoduje laka, niti ne pusti sledi oziroma sumov poškodb, na ta način pa vozilo obdrži svojo vrednost, tovarniška barva pa se ne spremeni.

Popravilo toče - brez obiska zavarovalnice!

Prijava škode in popravilo avtomobila zaradi toče je izjemno preprost in hiter postopek: za komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche namreč obisk zavarovalnice ni potreben! Porsche Inter Auto so namreč pogodbeni servis omenjenih zavarovalnic.

Rok za prijavo škode

V največ treh dneh od nastanka poškodbe, se obrnite na eno izmed poslovalnic Porsche Inter Auto, saj bodo nato oni za vas ocenili škodo in popravili vaše vozilo. Za vas bodo prav tako uredili vse formalnosti in vložili odškodninski zahtevek na zavarovalnico. Nato pa bo vaše vozilo v kar najhitrejšem času strokovno in kakovostno popravljeno!

Image

Prijava škode Ljubljana, Koper in Maribor

PORSCHE LJUBLJANA: 

  • 01 582 53 70
  • 01 582 53 95

PORSCHE VEROVŠKOVA: 

  • 01 530 36 10
  • 01 530 35 48

PORSCHE MARIBOR:

  • 02 654 03 51
  • 02 654 03 27

PORSCHE PTUJSKA CESTA:

  • 02 450 26 63

PORSCHE KOPER:

  • 05 611 65 66
  • 05 611 65 81