chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ptujska cesta Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ptujska cesta najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Porsche Maribor dobrodelni tek -   Porsche Maribor Run4Motion, 26. 5. 2019
21.02.2019
AKTUALNE PRIREDITVE

Porsche Maribor dobrodelni tek -   Porsche Maribor Run4Motion, 26. 5. 2019

Porsche Maribor Run4Motion: tekaška prireditev bo v nedeljo, 26. maja 2019, povezala večino predelov mesta Maribor s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti.

P O R S C H E MA R I B O R R U N 4MOT I O N URBANI DOBRODELNI TEK

 Porsche Maribor Run4Motion / V Maribor se vrača mali maraton

V Maribor se čez 150 dni ponovno vrača mali maraton. Urbani dobrodelni tek Porsche Maribor Run4Motion bo v mesto ob Dravi vrnil tek na 21 kilometrov, ob tem pa tudi teke na 11 kilometrov, 4.4 kilometra in posebne teke za otroke, starejše in invalide. Znesek zbranih prijavnin bodo namenili Rdečim noskom, ki otrokom v bolnišnicah že vrsto let vračajo nasmehe.

Tekaška prireditev bo v nedeljo, 26. maja 2019, povezala večino predelov mesta s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti.

Izmed vseh prijavljenih bomo izžrebali 2 udeleženca, ki bosta 2 meseca brezplačno vozila
Volkswagen T-ROC! Žrebanje za to in druge nagrade bo opravljeno po prihodu vseh
tekmovalcev v cilj ter po zaključku podelitve nagrad najboljšim.

Pomembne povezave za  Porsche Maribor Run4Motion:

Potek prijave na prireditev:

  • Spletna prijava (21km/13km/5km posamično) do 17.5. 2019: 10 EUR
  • Na dan prireditve (21km/13km/5km posamično): 20 EUR
  • Skupinska prijava (najmanj 10 oseb): 8 EUR / osebo
  • Na dan prireditve skupinska prijava ni možna
  • Otroški teki: brezplačno
  • *Minimalna starost za posamično udeležbo na teku 21 km, 13 km in 5 km je 15 let!
  • *Za ekipno razvrstitev tekmujejo 4 tekmovalci, med katerimi mora biti vsaj ena ženska.

»Porsche Maribor v mesto vrača mali maraton. Z urbanim dobrodelnim tekom Porsche Maribor Run4Motion pomagamo krepiti športni duh Maribora z zmagovalno miselnostjo in željo po sodelovanju. Porsche Maribor z organizacijo prvovrstne tekaške prireditve v Mariboru povezuje humanitarnost z mobilnostjo. Zato pridite, da skupaj sežemo do novih zmag. Za tekače in tiste, ki jim bomo pomagali,« pove Boštjan Pepevnik, direktor Porsche Maribor.

Maribor potrebuje tekaško prireditev na najvišjem nivoju, je skupno prepričanje organizatorjev tekaške prireditve Porsche Maribor Run4Motion, ki je povezala Porsche Maribor in Univerzitetno športno zvezo Maribor. Ta je s svojo blagovno znamko Zdrava Zabava uveljavljen ponudnik športa in rekreacije v Mariboru. V dvajsetih letih delovanja se je razvila v prepoznavno športno organizacijo s profesionalno ekipo, razvito infrastrukturo in visokimi standardi izpeljave športnih in rekreativnih prireditev. Mariborčanom in širši okolici so prireditve Zdrave Zabave že dobro poznane, vsem je pa skupno to, da so drugačne in namenjene promociji zdravega načina preživljanja prostega časa. Najbolj prepoznavni sta ZZROLANO MESTO in NOČNI TEK PO STOPNICAH NA KALVARIJO, ki vsako leto aktivirata več ljudi.

Borut Pahor častni pokrovitelj teka Porsche Maribor Run4Motion
Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, je sprejel častno pokroviteljstvo nad prvim urbanim dobrodelnim tekom Porsche Maribor Run4Motion. Pahor, znan kot navdušen športnik in tekač, je s tem podprl naša prizadevanja, da Mariboru in širši regiji vrnemo polmaraton in ustvarimo odlično tekaško prireditev z več teki in trasami (ob 21-kilometrskem polmaratonu še teki na 13 km, 5 km in 1 km, ob tem pa tudi posebne tekaške preizkušnje za otroke, starejše, invalide in mame z vozički).

Run4Motion je tek, ki je posvečen zeleni urbani mobilnosti z zavedanjem, da se odgovoren odnos do okolja začne z odgovornim odnosom do nas samih. Promocija športnega načina življenja, rekreacije in zdrave zabave je zato ena od najpomembnejših poti do večje okoljske odgovornosti in trajnostnega življenja mest. Borut Pahor je že sodeloval na športnih prireditvah Zdrave zabave, nazadnje se je v polni športni opremi udeležil nočnega teka na Kalvarijo.

 

Urbani dobrodelni tek Porsche Maribor Run4Motion združuje dobrodelnost in mobilnost. Znesek zbranih prijavnin na teku bo namenjen Rdečim noskom, ki otrokom v bolnišnicah že vrsto let vračajo nasmehe.

Morda bo kdo rekel, da klovni nimajo kaj iskati v bolnišnici. Otroci pa tudi ne, bi odgovorili bolnišnični klovni!

Poslanstvo Društva Rdeči noski je omogočiti obiske bolnišničnih klovnov v vseh bolnišnicah v Sloveniji, kjer si tega želijo, da bi klovni s svojim smehom, humorjem ter ustvarjanjem pozitivnega ozračja v bolnišničnih prostorih malim in velikim bolnikom polepšali bolnišnične dni, osebju pa olajšali in pomagali pri zdravljenju. Bolnišnični klovni so profesionalni umetniki, posebej usposobljeni za delo v bolnišnici. Njihova naloga je preko različnih umetniških veščin, kot so glasba, petje, čaranje in improvizacija, v bolnišnični vsakdan prinašati življenjsko energijo in pogum in s tem pozitivno vplivati na bolnišnično atmosfero in posledično na otrokovo bivanje v bolnišnici.

Posebnost »vizit«, ki jih opravljajo bolnišnični klovni, je v tem, da ne gre za predstave pred številno otroško publiko, pač pa klovni obiskujejo bolnike v sobah in si vzamejo čas za vsakogar izmed njih.

Koncept teka »RUN4MOTION« je humanitarnost, tako bomo sredstva zbrana iz prijavnin namenili v humanitarne namene. Poslanstvo društva RDEČI NOSKI je neprecenljivo, pričarati nasmeh na obraz otrok, dajati pogum in pozitivno energijo bolnim otrokom pa spoštovanja vredno.

Rdeči noski izvajajo tedenske ter mesečne obiske otrok in odraslih v 14 slovenskih bolnišnicah in drugih ustanovah po celi Sloveniji, obiske v domovih za starejše in za ranljive odrasle skupine, obiske otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Bolnišnični klovni so profesionalni umetniki, posebej usposobljeni za delo v bolnišnici. Njihova naloga je preko različnih umetniških veščin, kot so glasba, petje, čaranje in improvizacija, v bolnišnični vsakdan prinašati življenjsko energijo in pogum in s tem pozitivno vplivati na bolnišnično atmosfero in posledično na otrokovo bivanje v bolnišnici.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.