chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Ptujska cesta Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Ptujska cesta najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Avtoklima, filter klime in vzdrževanje
24.07.2017
NASVETI

Avtoklima, filter klime in vzdrževanje

Potovanje z avtomobilom je lahko sploh v poletnem času nehvaležno, če klimatski sistem v vozilu ne deluje pravilno, ali pa naša avtoklima ni primerno vzdrževana. Polnenje in čiščenje avtoklime sta izredno priporočljiva za ohranjanje kakovosti in vrednosti našega avta.

Servis avtoklime in vzdrževanje klime v avtu, filter klime

Potrebujete pomoč pri vzdrževanju klimatske naprave ali servis avtoklime? Kontaktirajte nas!

Zaposleni strokovnjaki pri poslovalnici Porsche Ptujska cesta vam bomo z veseljem svetovali! Pišite nam na [email protected] ali nas pokličite na (+386 ) 2 45 02 660.

 

Filter klime

Filter klime omogoča čist zrak in je tisti, ki preprečuje vhod neprijetnega vonja v potniški prostor. Filter menjamo pogosteje kot pa polnimo klimatsko napravo, nahaja pa se običajno v potniškem prostoru. V klimatsko napravo gre povprečno nekaj sto gramov plina, ki ga naprej izčrpajo iz vozila in potem klimo ponovno napolnijo.  Da ne pride do nabiranja umazanije, je priporočljivo, da klimo uporabljate pogosto.

4 zlata pravila uporabe klimatske naprave

  • Ko je vozilo segreto (parkirano vozilo na soncu), je potrebno pred vožnjo vozilo temeljito prezračiti. Prestavimo ga v senco, odpremo vrata in vsa okna in šele nato vklopimo klimatsko napravo.
  • Ko je vozilo prezračeno, preverimo ali so vsa stekla zaprta, nato nastavimo optimalno temperaturo, ki je 5-7 stopinj nižja od zunanje temperature. V koliko imate možnost, priporočamo, da klimo nastavite na »auto«.
  • Pomembno je, da mrzel zrak ne piha naravnost v voznikov obraz ter obraze sopotnikov. Najbolje je, da zrak kroži znotraj kabine oz. naj piha v obrnjeno smer.
  • Tudi v zimskem času občasno vklopite klimo, saj boste s tem omogočili mazanje tesnil in mehanskih delov ter tako preprečili možnost uhajanja plina..

Prepoznate nepravilno delovanje klime?

Visoke temperature, klimatski sistem pa ne ohladi potovalne kabine? To je že prvi znak, da bo potrebno preveriti delovanje klime. Tukaj je izrednega pomena ravno filter klime, saj ohlajen zrak prihaja iz prezračevalnih kanalov. Rosenje vetrobranskega stekla v vlažnih jutrih je pokazatelj slabega stanja filtra klime.

Za optimalno delovanje klimatske naprave je izrednega pomena servis klimatske naprave. Za  učinkovito delovanje mora imeti klimatski sistem zadostno količino plina. Če klime redno ne vzdržujemo, se na filtru klime nabirajo mikroorganizmi. Ko le ti začnejo gniti, se v potniški kabini pojavi neprijeten, trdovraten vonj. Žal se pa le-tega težko znebimo.

Priporočamo vam, da na svojem jeklenem konjičku opravite redni servis klime vsaj na vsaki 2 leti, če pa prevozite letno več kot 30.000 km, pa 1-krat letno. Z rednim servisom klime v avtu ter ustreznim polnjenjem se boste izognili okvaram. Servis vključuje čiščenje ter dezinfekcijo klime ter polnjenje klime. Najprej se preveri količina plina in sicer tako, da se izsesa plin v sistemu, tega se na to stehta, količina, ki manjka, pa se doda nazaj v klimatsko napravo. Na servisu se preveri še stanje inštalacije (gumijaste cevi).

Omogočite si prijetno in varno vožnjo. Prepustite vaše vozilo našim strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za brezhibno delovanje klimatske naprave vašega vozila. Obrnete se lahko  na naše servisne delavnice. Naši profesionalni mehaniki pri Porsche Inter Auto bodo s pomočjo vrhunske opreme opravili vzdrževanje in servis klime v vašem vozilu. V naših delavnicah vam omogočamo pregled in diagnostiko vozila, seveda pa poskrbimo tudi za popravilo morebitnih okvar vašega avtomobila. Vaša varnost je na prvem mestu. Zato poskrbite, da bo vaše vozilo redno vzdrževano in da vam bo služilo še vrsto let, tudi na vseh potovanjih in službenih poteh.

 
 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.